به گزارش خبرگزاری حوزه از خرم آباد، آيتالله العظمی نوریهمدانی، ظهر امروز در ادامه سفر خود به استان لرستان با علما، فضلا و روحانیون استان لرستان در مصلای الغدیر شهرستان خرمآباد دیدار کرد.
ایشان با تاکید بر اینکه طلاب باید قدر طلبگی را بدانند افزودند: قدم گذاشتن در راه طلبگی و تحصيل در علوم دينی و حوزوی يك توفيق بزرگ است، جای بسی افتخار است كه جوانان در لباس طلبگی به تحصيل علوم دينی و حوزوی میپردازند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه شغل طلبگی ادامه شغل انبیاء است گفتند: در این مسیر سه عامل همت،جدیت و اراده نقش اساسی دارند و امروز طلاب وظیفه سنگینی را بر عهده دارند که یکی از آن وظایف این است که خود را به علم مجهز کنند.
*علما پناهگاه مردم باشند
حضرت آیت الله نوری همدانی با تأكيد بر اينكه علما و روحانيون در جبهه اول بايد به ارشاد و هدايت مردم بپردازند خاطرنشان كردند: انبياء در چند جبهه نقش داشتند نخستين جبهه آنها اين بود كه مردم را هدايت و ارشاد كنند، پناهگاه مردم در مشكلات باشند، هيچ وقت مردم را تنها نگذارند، لذا شيعيان بايد در مشكلات به علما پناه ببرند.
ایشان در ادامه، داشتن همت بلند را برای طلاب مهم برشمرد و گفتند: شما طلاب باید بدانید که قدم در راه شیخ صدوق، کلینی و سایر بزرگان دین نهادهایم، طلاب باید بدانند که این راهی را که انتخاب کردهاند پرفراز و نشیب است و بدون داشتن همت بلند توفیقی حاصل نمیشود.
حضرت آيتالله نوریهمدانی با اشاره به اينكه انبياء و اولياء همگی زندگی بسيار ساده و معمولی داشتهاند، اذعان داشتند: شما روحانيون بايد پناهگاه مردم باشيد، اين مردم بودند كه انقلاب را به ثمر رساندند، جلوی گلولهها سينه سپر كردند و شعار استقلال و آزادگی سر دادند، به اين مردم بايد خدمت كرد.
ايشان همچنين بر اداره و تقويت حوزههای علميه در جبهه فرهنگی تأكيد كرد و ابرازداشتند: تحصيل و تهذيب كار عمده و اصلی است، علما درس اخلاق را فراموش نكنند زیرا در مديريت حوزهها تربيت شاگردان به خصوص شاگردانی كه اهل قلم باشند از اهمیت بالایی برخوردار است.
*روحانیت نباید در انزوا باشد
این استاد درس خارج حوزه به شخصيت بسيار تأثيرگذار بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمينی(ره) آورد اشاره و اظهارداشتند: هميشه علما در مبارزه و جهاد پيش قدم بودهاند، آن عالمانی كه نسبت به این مباحث حساسيت نشان ندهند و در انزوا به سر میبرند در اشتباه هستند.
*تاکید بر تقویت و توسعه حوزه ها
آیتالله العظمی نوری همدانی در ادامه افزود: امروز احداث حوزهها، تقویت آنها و تربیت شاگردان و تدرس اخلاق بسیار مهم و ضروری است که نباید فراموش شود.
معظمله یادآور شدند: در سال 22 شمسی و 62 قمری دو نفر در قم درس اخلاق داشتند که یکی از آنها امام راحل و دیگری آیتالله کمالوند بودند.
حضرت آیتالله نوری همدانی در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر تقویت درس اخلاق در حوزه های علمیه یادآورشدند: علم بدون اخلاق نتیجهای ندارد لذا باید برای تقویت معنویات و اخلاق در حوزه ها، به درس اخلاق در حوزهها بیشتر اهتمام شود.